Mechanisch operator vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende mechanisch operator vacature om jouw tanden in te zetten? Met meer dan twintig jaar ervaring in de proces-en maakindustrie ben je bij Techsharks op de juiste plek terechtgekomen. In onze oceaan hebben we een ruim aanbod van mechanisch operator vacatures. Deze mechanisch operator jobs bevatten diverse niveaus zoals mechanisch operator b en c. Onze opdrachtgevers begeven zich in verschillende branches, zoals food, non-food, (petro)chemie, farmacie, vervoer, automotive en productie. Naast een gave job bieden we je ook nog tal van ontwikkelingsmogelijkheden aan. Iets voor jou? Kom dan werken als mechanisch operator bij ons en laat je onderdompelen tot een shark. Wij helpen je graag bij het vinden van een uitdagende en leuke mechanisch operatorbaan bij opdrachtgevers waar jij je thuis zal voelen.
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

mechanisch operator vacatures bij Techsharks

Wij zullen er alles aan doen om voor jou de perfecte mechanisch operator vacature te vinden. Wij hebben namelijk de ambitie om de beste werkgever in de techniek te zijn voor onze sharks. De focus ligt voor ons op jouw persoonlijke groei en wensen als mechanisch operator. We faciliteren dan ook graag opleidingen die jij graag zou willen volgen. Onze sharks zijn zeldzaam en verdienen dan ook het beste van het beste. Wij hebben een ruim aanbod van mechanisch operator vacatures door heel Nederland. Dus of jij nou op zoek bent naar een mechanisch operator vacature in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam of Zuid-Limburg, wij maken van jou de koning(in) van de oceaan!

Wat is een mechanisch operator?

Een mechanisch operator is verantwoordelijkheid voor het beheren, controleren en bijsturen van machines. Daarnaast lost een mechanisch operator afwijkingen, storingen en technische problemen op. Een mechanisch operator kan in veel sectoren werkzaam zijn zoals farmacie, de voedingsindustrie, levensmiddelen en (petro) chemische industrie.

Je kunt werken als mechanisch operator a, b of c. Deze niveaus geven het opleidingsniveau aan (of de ervaring) van de mechanisch operator. Je kunt in onze oceaan starten op het niveau dat het beste bij je past, en vanuit daar verder doorgroeien naar de functie die je ambieert.

Als mechanisch operator ben je verantwoordelijk voor de continuïteit van de productie. Je zorgt ervoor dat het productieproces (of een deel ervan) goed en veilig verloopt. Daarnaast kun je controles en kwaliteitsmetingen uit moeten voeren om afwijkingen te signaleren en deze vervolgens op te lossen. Je stelt hierbij kwaliteitsrapporten op en rapporteert aan het management. Tot slot kun je als mechanisch operator verbetertrajecten moeten uitvoeren en kan het voorkomen dat je inspecties uitvoert in samenwerking met de technische dienst.
Past deze beschrijving van jou? Bekijk dan snel onze mechanisch operator vacatures!


Wat doet een mechanisch operator?

Een mechanisch operator zorgt voor een soepel procesverloop, coördineert en stuurt bij waar nodig. Je bent er verantwoordelijk voor dat het product goed van de band of de machine komt. Hiervoor houd je de omgeving goed in de gaten en voer je tijdig controles uit. Samen met de technische dienst los je storingen op. Je kunt hierbij denken aan werkzaamheden zoals:

 • Je bent verantwoordelijk voor het bedienen, instellen en controleren van de productiemachines;
 • Je denkt actief mee over verbeteringen van het productieproces;
 • Je voert controles uit, signaleert afwijkingen en stuurt bij waar nodig;
 • Je bent actief bezig met je persoonlijke ontwikkeling op zowel technisch- als persoonlijk vlak;
 • Je signaleert storingen en lost deze zelfstandig of in samenwerking met de TD op;
 • Je bent bekend en kan werken met regels rondom veiligheid;
 • Je draait mee in verbetertrajecten en doet aanbevelingen om toekomstige producties te verbeteren.
Zowel het specialisme als niveau van de mechanisch operator heeft invloed op het soort werkzaamheden dat je zal gaan uitvoeren. Het werk dat je gaat uitvoeren, is vaak in ploegendienst. Je gaat aan de slag in 2, 3, 4 of 5-ploegendienst. Hierbij werk je op variabele dagen en tijden, maar volgens een vast patroon (ploegenrooster). Het kan ook voorkomen dat je in dagdienst werkzaam bent.


mechanisch operator salaris


wat verdient een mechanisch operator?


Als je gaat werken als mechanisch operator ben je natuurlijk nieuwsgierig naar het salaris van een mechanisch operator. Het salaris van een mechanisch operator ligt tussen de €2.160 en €3.710 bruto per maand (exclusief toeslagen). Dit is natuurlijk een erg brede schaal, maar het salaris wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals jouw opleidingsniveau, ervaring en expertise. Daarnaast verdien je als mechanisch operator C vanzelfsprekend meer dan als mechanisch operator B en A. Daardoor zijn er ook veel doorgroeimogelijkheden. Het doorgroeien van mechanisch operator B naar mechanisch operator C is een logische stap binnen de industrie. De branche waarin je zult gaan werken heeft ook invloed op jouw salaris. Bij de meeste van onze mechanisch operator vacatures staat een salarisrange aangegeven. Dus dit is een criteria waar je op kunt letten bij het bekijken van onze vacatures.


Mechanisch operator worden

Ben je geïnteresseerd geraakt in de mechanisch operator vacatures en wil je graag mechanisch operator worden? Dat is mooi! Want wij staan te springen om jou te laten werken als operator in onze oceaan. Voordat je aan de slag kan, moet je natuurlijk wel eerst een opleiding volgen. Een aantal opleidingen die je kunt volgen zijn:

 • Levensmiddelentechnologie
 • Procestechnische opleiding, VAPRO B/C niveau
 • MBO niveau 3 opleiding richting techniek
 • Mechanisch operator B en C (MBO)
Heb jij jouw opleiding tot mechanisch operator afgerond en ben jij er klaar voor om een top mechanisch operator te worden die constant wordt uitgedaagd? Bekijk dan snel ons ruime aanbod van mechanisch operator vacatures en jaag jouw droombaan achterna in de omgeving Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam of Zuid-Limburg. Hopelijk ga jij snel aan de slag als mechanisch operator en word je snel een van onze collega's.

mechanisch operator vacatures