Operator B vacatures

Ben jij klaar voor een nieuwe job in de procesindustrie? Zet dan je tanden in een van onze operator B vacatures? Als je in onze oceaan duikt dan ben je ervan verzekerd dat je jezelf zal gaan ontwikkelen. Door onze ruime ervaring van twintig jaar hebben we een breed aanbod van operator B vacatures. Of je nu op zoek bent naar een baan als operator B in de automotive, (petro) chemie, food, non-food, vervoer, productie of farmacie, met ons grote netwerk van opdrachtgevers kun jij altijd werken in de branche waar jij je het meeste thuis voelt. Dus, wil jij werken als operator B in een oceaan vol met technische vakspecialisten? Solliciteer dan snel op onze operator B vacatures!
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

Operator B vacatures bij Techsharks

Bij Techsharks hebben we een belangrijk doel: de allerbeste werkgever zijn in de techniek. Samen met jou gaan we op zoek naar de best passende operator B vacature voor jou. Een plek en team waar jij jezelf als een shark in het water voelt. Als je een operator B vacature bij Techsharks gaat vervullen, dan kun je gratis gebruikmaken van de online trainingstool GoodHabitz en Edubookers. Daarnaast kun je diverse opleidingen volgen, zoals de VAPRO C opleiding. Daarnaast hebben we nog andere interessante secundaire arbeidsvoorwaarden voor je in petto, zoals een leaseauto, een goed pensioen, bedrijfsfitness en leuke teamuitjes. We hebben operator B vacatures beschikbaar door het hele land, zoals in Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Tilburg en Zuid-limburg. Wij gaan van jou de koning(in) van de oceaan maken!


Wat is een operator B? 

Een operator B is iemand die het productieproces optimaal kan organiseren. Daarnaast houdt een operator B zich bezig met factoren zoals kwaliteit, arbo, veiligheid en het screenen van het milieu. Tevens kan de begeleiding van collega-operators tot het takenpakket behoren.

Een operator B is eigenlijk niet een rol of beroep, maar een verzamelnaam voor verschillende specialisten op een bepaald niveau. Hierbij kun je denken aan een technische operator B, procesoperator B of een mechanische operator B. Past een van deze specialisme goed bij jou? Bekijk dan onze operator B vacatures!Wat doet een operator B? 

Als operator B draag je verantwoordelijk voor het goede verloop van het productieproces. Een operator B doet o.a. kwaliteitscontroles aan het product en proces. Daarnaast verricht je onderhoud, los je eerstelijns storingen op en bedien/bewaak je de apparatuur.

Jouw ervaring zal invloed hebben op wat je doet als operator B, omdat een junior andere taken en verantwoordelijkheden zal krijgen dan een senior. Waar je vrijwel altijd mee te maken zult hebben zijn ploegendiensten, waardoor het belangrijk is dat je weet hoe je je werk moet afronden en overdragen. Daarnaast moet je als operator B zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken. Verder kun je de volgende werkzaamheden verwachten: 

 • Als operator B ben je verantwoordelijk voor het bedienen, instellen en controleren van de productiemachines;
 • Je denkt actief mee over verbeteringen van het productieproces;
 • Je voert controles, signaleert afwijkingen en stuurt bij waar nodig;
 • Je bent actief bezig met je persoonlijke ontwikkeling op zowel technisch- als persoonlijk vlak.
 • Je signaleert storingen en lost deze zelfstandig of in samenwerking met de TD op;
 • Je bent bekend en kan werken met regels rondom veiligheid.


Operator B salaris 

Wat verdient een operator B?

Het salaris van een operator B is afhankelijk van je werkervaring en opleiding, maar dit zal liggen tussen de €2.160 en €3.230 bruto per maand (exclusief toeslagen). Daarnaast zal ook de sector nog invloed hebben op wat jij verdient als operator B. Uiteraard kun je jouw salaris als operator B nog verder laten stijgen door je te ontwikkelen tot operator C. Deze stappen worden in alle sectoren als logische doorgroeimogelijkheden gezien, dus wij zullen je hierbij ondersteunen indien gewenst. Bij bijna al onze operator B vacatures staat een salarisindicatie aangegeven, dus dit is een criteria dat je mee kunt nemen in het beoordelen van de vacatures.


Operator B worden

Om operator B te worden, heb je natuurlijk wel het juiste papiertje nodig. Als je een van de volgende opleidingen op zak hebt, kun je op een van onze operator B vacatures solliciteren:

 • Levensmiddelentechnologie
 • Procestechnologie
 • VAPRO opleiding (b, c en d)
 • Procesoperator b en c (MBO)
 • Mechanisch operator b en c (MBO)

Je kunt ook een andere afgeronde technische opleiding van minimaal MBO 3 niveau afgerond hebben om op een van onze operator B vacature te solliciteren.

Heb jij een opleiding operator A en wil jij graag operator B worden? Of heb je wel de ervaring maar niet het papiertje? Dan kun je er ook voor kiezen om in onze oceaan een opleiding tot operator B te volgen. De opleiding om operator B te worden start voor jou zo snel mogelijk en is een erkende MBO-3 opleiding die wordt verzorgd in samenwerking met ROC de Leijgraaf. Deze opleiding duurt in principe twee jaar. Daarbij ga je vier dagen aan de slag bij een van onze opdrachtgevers en je studeert één dag per week. Een ideale combinatie tussen werken en studeren waarbij je tegelijkertijd de mogelijkheid krijgt om operator B te worden. Een van de docenten Maurice Thijssen zei hier het volgende over:

“De opleiding is vooral praktisch van aard. De praktijk is leidend en de theorie is ondersteunend. Studenten gaan naast het studeren namelijk vier of vijf dagen per week werken bij een opdrachtgever waar ze veel ervaring op kunnen doen. Ze gaan één dagdeel (dinsdag) naar het ROC en daar hebben ze ongeveer zes uur les. Thuis bereiden ze de lessen voor, werken ze aan de opdrachten en bestuderen ze de theorie. Dit kost ze gemiddeld zes uur per week. Dus studenten moeten rekening houden met zo’n twaalf uur studiebelasting (inclusief lesuren op school) per week.”

Wil jij deze uitdaging aangaan en operator B worden? Check dan snel de specifieke vacature op deze pagina. Of neem contact op met Marjanne vos voor meer informatie (mvos@techsharks.nl).

 


vacatures Operator B

Opleiding tot operator B

“Als je deze opleiding hebt gevolgd en de stap kunt maken van (proces)operator A naar (proces)operator B dan gaan er enorm veel deuren voor je open. In de procesindustrie is hier namelijk veel vraag naar. Je krijgt makkelijker een voet tussen de deur bij opdrachtgevers en je hebt een stapje voor met dit diploma.”

Ben je benieuwd hoe het is om een opleiding te volgen via Techsharks? Wij spraken onze shark Raúl Cano (34) over o.a. zijn keuze voor een opleiding VAPRO B en hoe Techsharks hierbij ondersteunt.