Operator vacatures

Ben jij op zoek naar uitdagende operator vacatures om jouw tanden in te zetten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In een oceaan van technische vakspecialisten zijn wij de sterkste. Met bijna twintig jaar ervaring in de proces- en maakindustrie hebben wij een ruim aanbod van operator vacatures. Deze operator jobs bevatten diverse niveaus zoals operator b en c. Wij hebben een groot netwerk van opdrachtgevers binnen de branches food, non-food, (petro)chemie, automotive, vervoer, farmacie en productie. Dus wil jij jezelf ontwikkelen en via Techsharks aan de slag bij innovatieve en gerenommeerde opdrachtgevers? Kom dan werken als operator bij Techsharks. Wij helpen je bij het vinden van de juiste operator baan bij opdrachtgevers waar jij je thuis zal voelen!
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

werken als operator bij Techsharks

Techsharks heeft de ambitie om de beste werkgever in de techniek te zijn. Wij zullen er dan ook alles aan doen om voor jou de perfecte opdrachtgevers te vinden waarvoor jij wilt gaan werken als operator. Wij vinden het belangrijk dat je aan de slag gaat bij een opdrachtgever waar jij je helemaal thuis zal voelen. Dat je terechtkomt in een team en omgeving waar je jezelf kan zijn en het meeste uit jezelf kunt halen. Onze sharks zijn zeldzaam en verdienen het beste van het beste. Hierbij leggen wij de focus op jouw persoonlijke groei en wensen als operator. Werken als operator kan in heel Nederland door ons ruime aanbod aan operator vacatures. Dus of jij nou wilt gaan werken als operator in AmsterdamBreda, Eindhoven, Gelderland, Tilburg, Rotterdam of Limburg, wij maken jou de koning van de oceaan!

Wat is een operator?

Een operator is iemand die zich specialiseert en bezighoudt met machines. Een operator is hierbij verantwoordelijk voor het goede verloop van (geautomatiseerde) processen. Een operator werkt in sectoren als de farmaceutische- , levensmiddelen- en (petro)chemische industrie. Maar eigenlijk is een operator niet echt een titel van een beroep, het is meer een verzamelnaam voor de verschillende soorten specialistische operators. Zo heb je bijvoorbeeld een mechanisch operator en een technisch operator. Daarnaast is er de procesoperator. Het onderhanden nemen van het gehele productieproces ligt binnen de verantwoordelijkheden van deze specialist. Operators worden daarnaast verdeeld in verschillende niveaus: operator a, operator b en operator c. Deze niveaus geven het opleidingsniveau (of ervaring) aan van de operator. Past deze beschrijving bij jou? Bekijk dan snel onze operator vacatures!

Wat doet een operator?

Machines en apparatuur bedienen bij de productie van producten is wat een operator doet. Hierbij zijn het controleren van de kwaliteit van de producten en stoffen die gebruikt worden, het onderhouden, afstellen en eventueel ombouwen van de machine(s) de belangrijkste functies van operators. Je kunt hierbij denken aan werkzaamheden zoals:


● Het bewaken van het procesverloop
● Kwaliteitscontrole uitvoeren aan proces en product
● Het onderhouden van apparatuur en machines
● Het (eventueel) begeleiden en instrueren van medewerkers
● Het voorbereiden van orders
● Het meewerken aan procesverbetering en productontwikkeling
● Storingen zelfstandig oplossen en de machine schoonmaken

Zowel het niveau als specialisme van de operator heeft invloed op het soort werk dat je zal gaan doen. Het werk dat je zal gaan uitvoeren gaat vaak in ploegendienst, zoals het werken in een 2, 3, 4 en 5 ploegendienst. Hierbij werk je op variabele dagen en tijden, maar volgens een vast patroon (ploegenrooster).

Productie wordt qua schaal steeds groter en ook steeds meer geautomatiseerd. Hierdoor zal een (steeds) groter gedeelte van je werk bestaan uit computerwerk. Het is dus niet alleen maar technisch zijn en met je handen kunnen werken. Je zult ook kennis moeten hebben (of opdoen) van software zodat je de machines ook daadwerkelijk kunt gaan aansturen en mogelijke problemen kunt spotten.


Operator salaris

Wat verdient een operator?

Als je gaat werken als operator ben je natuurlijk benieuwd naar het salaris van een operator. Het salaris van een operator B & C ligt tussen de € 2.160 en € 3.710,- bruto per maand (exclusief toeslagen). Het maandelijkse salaris dat je zult gaan verdienen wordt beïnvloed door een aantal factoren. Een van deze factoren is het niveau (ervaring en expertise) dat je hebt als operator. Daarnaast hebben jouw opleiding en de soort werkzaamheden die je als operator zult gaan uitvoeren invloed. De sector waarin je zult gaan werken heeft ook invloed op jouw salaris. Wanneer we kijken naar het minimale startsalaris is dit voor een operator (B) € 2.160,-. Het maximale salaris van een operator (C) ligt rond de € 3.710,-. Er zijn veel groeimogelijkheden als operator zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien van operator b naar operator c. Dit zijn vrij logische carrière stappen binnen de industrie. Er zijn dan ook voldoende kansen om groeimogelijkheden te pakken. Nu je weet wat een operator ongeveer zou moeten verdienen, is dit een criteria waarop je kunt gaan letten wanneer je operator vacatures gaat bekijken en beoordelen. Als je meer wil weten over het salaris van een operator, lees dan onze blog hierover op deze pagina


Operator worden

Ben je geïnteresseerd geraakt in de operator vacatures en wil je graag operator worden? Dat is mooi! Want wij staan te springen om jou te laten werken als operator! Maar eerst moet je wel een opleiding volgen. Er zijn een hoop verschillende soorten opleidingen, dus bekijk van tevoren goed welke je zou willen doen. Een aantal van de opleidingen zijn: 

  • Levensmiddelentechnologie
  • Procestechnologie
  • VAPRO opleiding (a, b, c en d)
  • Procesoperator a, b en c (MBO)
  • Mechanisch operator a, b en c (MBO)

Opleidingen voor operator volg je via school en je doet de praktijk op bij een (erkend) leerbedrijf. Met je handen werken zal je altijd doen. Want ook tijdens school volg je praktijkgerichte lessen en loop je stages. Heb je nou nog helemaal geen ervaring? Kijk dan ook eens rond naar operator vacatures waar geen ervaring voor nodig is. De industrie staat niet voor niets te springen om jou, ze hebben je nodig. Er zijn dus ook operator vacatures te vinden waar jij zonder ervaring kan beginnen aan je opleiding en tegelijk kan werken bij het bedrijf. Vaak volg je dan een van de bovenstaande opleidingen en werk je ondertussen bij het bedrijf. Dit is dus wel extra druk, maar zo leer je ook super snel! Bekijk van tevoren goed wat het beste bij jou past, iedereen leert anders. Bij Techsharks helpen we je graag bij het vinden van deze juiste omgeving om operator te worden. Bovendien investeert Techsharks graag in jouw opleidingen, cursussen en trainingen, zodat we van jou de shark kunnen maken die jij graag wil worden!

operator vacatures