Procesoperator vacatures

Wil jij je tanden zetten in een nieuwe uitdaging en ben jij op zoek naar procesoperator vacatures? Dan is de oceaan van Techsharks de plek die jij zoekt! Als het gaat om vacatures in de techniek zijn wij als vakspecialist de sterkste. Door onze ruime ervaring van bijna twintig jaar hebben wij een breed aanbod van procesoperator vacatures bij verschillende opdrachtgevers. Onze opdrachtgevers met procesoperator vacatures zitten in branches zoals vervoer, farmacie, productie, (non-) food en (petro-)chemie. Onze procesoperator jobs zijn uitdagend voor ieder op zijn of haar eigen niveau, van beginner tot ervaren kracht. Bij Techsharks krijg je zekerheid en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden met de mogelijkheid om je (nog) verder te ontwikkelen wanneer je de perfecte procesoperator baan hebt gevonden en bent aangenomen. Klinkt deze oceaan als de juiste plek voor jou? Word dan een shark en solliciteer op een (of meerdere) van onze procesoperator vacatures:
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

werken als procesoperator bij Techsharks

Wij jagen onze ambitie na om de beste werkgever in de techniek te zijn. De perfecte procesoperator vacature voor jou vinden bij een van onze opdrachtgevers is dan ook iets waar we alles aan zullen doen. Wanneer jij gaat werken als procesoperator voor Techsharks willen wij dat je op een plek terechtkomt waar jij jezelf kan zijn en thuis kan voelen. Het team waar je terecht in komt is daarbij belangrijk, want samen moeten jullie het beste uit elkaar zien te halen. Wanneer we deze gevonden hebben en jij bent gaan werken als procesoperator bij de opdrachtgever verleggen we de focus naar jouw ontwikkeling. Wij zien onze sharks namelijk als zeldzaam en zo behandelen we je dan ook. Jouw persoonlijke groei en wensen als procesoperator staan hierin centraal. Je kunt door heel Nederland gaan werken als procesoperator via Techsharks. Wij gaan jou de koning van de oceaan maken, of je nu een procesoperator vacature wilt gaan vervullen in Arnhem, Breda, Eindhoven, Tilburg, Rotterdam of Urmond!

Wat is een Procesoperator?

De procesoperator is de persoon die verantwoordelijk is voor het verloop van geautomatiseerde processen in het productieproces. De procesoperator zorgt ervoor dat het proces succesvol verloopt en zal indien nodig ingrijpen. De hoofdverantwoordelijkheid is dus de controle bewaken over het gehele productieproces. Vaak is een procesoperator werkzaam bij bedrijven die werken binnen de procesindustrie.

Een procesoperator werkt vaak in ploegendienst, omdat het vaak het productieproces 24/7 doorgaat. Denk maar eens aan de energiecentrales, die kunnen lastig stoppen met werken. Houd er dus rekening mee dat je als procesoperator avond- en nachtdiensten kunt gaan draaien. Ligt het onder handen nemen van het gehele productieproces in jouw straatje? Bekijk dan snel onze procesoperator vacatures!

Wat doet een PROCESoperator?

Zorg dragen voor het goede verloop van het gehele productieproces is wat een procesoperator doet. Hierbij dient de procesoperator rekening te houden met de gestelde richtlijnen voor bijvoorbeeld veiligheid, hygiëne en kwaliteit. In het algemeen zal je werkzaamheden uitvoeren van machines bedienen tot ingewikkelde productieprocessen overzien.

De daadwerkelijke werkzaamheden die je zal uitvoeren als je een procesoperator vacature gaat vervullen zullen vooral liggen aan de branche waarin je gaat werken. Wanneer je een procesoperator vacature gaat vervullen kun je wel rekening houden met de algemene werkzaamheden waar veel procesoperators mee te maken hebben:

  • Het productieproces beheren, bewaken, sturen en waar nodig ingrijpen; 
  • In de gaten houden dat de gestelde richtlijnen worden aangehouden tijdens het proces;
  • Wanneer er gebreken, fouten of andere bijzonderheden in het proces zijn ben jij verantwoordelijk voor de rapportage en melding hiervan;
  • Sturing geven aan ploegenmedewerkers voor de vaktechnische uitvoering; 
  • Kleine reparaties uitvoeren en aansturen van technische dienst (of andere) wanneer er grotere reparaties nodig zijn; 
  • Wanneer de fabriek gestart of gestopt moet worden ben jij hier verantwoordelijk voor;
  • Het begeleiden van je collega's;
  • Nadenken over optimalisatie voor het productieproces en deze omzetten naar verbetervoorstellen die je zal indienen.


Wat je daadwerkelijk gaat doen hangt ook nog af van het niveau procesoperator dat je bent. Zo is er de procesoperator A, B en C. Ondanks dat tegenwoordig vrijwel de gehele fabriek geautomatiseerd is, heb je toch iemand nodig die dit proces in de gaten houdt. Dit is het werk wat je voornamelijk zult hebben als procesoperator A. Wanneer je een procesoperator B bent zal je verantwoordelijk zijn voor ingewikkeldere processen en gebruik je verschillende soorten apparatuur hiervoor. Als procesoperator B geef je vaak ook al begeleiding of instructies aan de minder ervaren procesoperators, zoals de procesoperator A. De procesoperator C is de meest ervaren procesoperator. Deze is vaak verantwoordelijk voor de gehele fabriek. Het gehele fabrieksproces is dus jouw verantwoordelijkheid, maar ook het aansturen van de collega’s die werken binnen het proces. Van een procesoperator op dit niveau wordt ook verwacht dat je de beslissing kunt en durft te nemen om het proces stil te leggen wanneer het moet, maar ook proactief te komen met optimalisaties.

Procesoperator salaris

Wat verdient een procesoperator?

Wanneer jij aan de slag gaat als procesoperator, wil je natuurlijk weten wat je ongeveer gaat verdienen. Want wat verdient een procesoperator eigenlijk? Het salaris van een procesoperator ligt gemiddeld tussen de € 2.160 en € 3.710,- bruto per maand. Het salaris van een procesoperator wordt voornamelijk beïnvloed door de ervaring en expertise die je hebt opgedaan. Wanneer je gaat beginnen als procesoperator is het niet je ervaring en expertise, maar opleidingsniveau waar naar gekeken wordt. De sector kan ook van invloed zijn op de hoogte van jouw salaris. Waar je ook staat in je huidige carrière, groeimogelijkheden zijn er altijd! Nu je het gemiddelde salaris weet voor een procesoperator is dit iets waar je rekening mee kunt houden wanneer je gaat vergelijken tussen procesoperator vacatures.

Procesoperator worden

Hebben onze procesoperator vacatures jouw interesse gewekt en wil je procesoperator worden? Dat is goed om te horen! Bij Techsharks voegen we je graag toe aan ons team zodat jij kunt gaan werken als procesoperator! Om te beginnen moet je eerst een opleiding hebben afgerond. Er zijn twee soorten studies om procesoperator te worden: BOL en BBL. Tijdens BOL zal je het grootste gedeelte van je tijd (tot je stage) bezig zijn op school. Geen zorgen, het wordt geen volledige theorie. Ook als je op school zit zal je veel bezig zijn met de praktijk. Met BBL ga je juist alvast aan de slag bij een werkgever en zal je vanuit die werkgever je opleiding halen. De beste opleidingen om procesoperator te worden zijn:

  • Procesoperator A, B of C

Werkgevers staan echt te springen om door jou hun procesoperator vacature te laten vervullen. Heb je dus nog helemaal geen ervaring? Kijk dan eens tussen onze procesoperator vacatures naar vacatures waar geen ervaring gevraagd wordt. Dergelijke vacatures zullen je dan een weg bieden om terwijl je werkt ook je opleiding(en) te halen. Bedenk alleen wel dat er dan extra veel van jou gevraagd wordt, maar je krijgt er dan ook erg veel voor terug. De juiste omgeving vinden waar jij wilt gaan werken als procesoperator is iets waar Techsharks je graag bij helpt. Wanneer we deze gevonden hebben zullen we ook daarna helpen met jouw carrière en ontwikkeling. Zo zullen wij ook investeren in jouw toekomst door jou te ondersteunen in het betalen van cursussen, opleidingen en trainingen. Wij maken van jou de shark die je wilt zijn!

procesoperator vacatures