Servicemonteur vacatures

Houd je van een baan met veel afwisseling en vrijheid? En houd je van machines? Dan is een job als servicemonteur in onze oceaan vast helemaal jouw ding! Wij beschikken namelijk over een breed aanbod van servicemonteur vacatures. Zo hebben we servicemonteur vacatures waarbij je internationaal aan de slag gaat. Dat spreekt vooral servicemonteurs aan die zowel van sleutelen als reizen houden. Maar voor de servicemonteurs die liever dichtbij huis blijven, hebben we ook servicemonteur vacatures waarbij je in Nederland blijft maar wel veel afwisseling houdt in je werk doordat je met regelmaat in de buitendienst werkt. Dit betekent dat je regelmatig op locatie bij klanten werkt. Daarnaast hebben we ook nog servicemonteur vacatures voor diegene die wel graag willen reizen, maar niet te ver. Dit zijn namelijk onze vacatures servicemonteur Benelux. Dus wil jij jezelf nooit vervelen, kun jij jezelf makkelijk aanpassen en vind jij het belangrijk om jezelf constant te blijven ontwikkelen? Solliciteer dan bij Techsharks en become a shark!
Zoek in {{ItemsCount}} vacatures reset
JOB ALERT

schrijf je in voor de job alert en ontvang als eerste de nieuwe vacatures in je mailbox.

{{ItemsCount}} vacatures
Geen vacature of opdracht gevonden?

Servicemonteur vacatures bij Techsharks

Wij kunnen je verzekeren dat we er bij Techsharks alles aan doen om samen met jou op zoek te gaan naar de perfecte vacature servicemonteur. Bij onze zoektocht naar een opdrachtgever die goed bij jou past, staan jouw wensen centraal. Jij bent en blijft tenslotte de regisseur van jouw carrière. We zorgen ervoor dat je bij een gerenommeerde opdrachtgever in de maakindustrie aan de slag gaat die goed aansluit bij jouw ontwikkeling als servicemonteur, maar ook bij jou als persoon. Naast een leuke servicemonteur baan bieden we ook nog goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je fulltime toegang tot de ontwikkelingstool GoodHabitz, waarbij je zowel je soft- als hardskills kan ontwikkelen door middel van (online) trainingen. Daarnaast faciliteren we jouw opleidingen, regelen we een goed pensioen en krijg je ook nog eens een leaseauto als je er eentje wil. We maken van jou de servicemonteur die jij graag wil zijn. We hebben servicemonteur vacatures in diverse regio’s, zoals in Brabant en Limburg.

Wat is een SERVICEMONTEUR?

Een servicemonteur (ook wel field service engineer genoemd) is verantwoordelijk voor het bouwen, inbedrijfstellen, onderhouden en repareren van machines. Servicemonteurs kunnen werkzaam zijn op de werkplaats, maar zullen ook regelmatig op locatie bij klanten werken in verschillende industrieën.

Een servicemonteur is iemand die veel verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zoals mechanische, elektrische, hydraulische en pneumatische werkzaamheden. Vaak zie je dat een servicemonteur gespecialiseerd is op mechanisch of elektrotechnisch gebied. Je hebt natuurlijk een voordeel bij de opdrachtgever als je als servicemonteur zowel in W als E sterk bent onderlegd. Als servicemonteur voer je zowel preventieve als correctieve onderhoudswerkzaamheden uit aan diverse machines. Naast onderhoudswerkzaamheden kan een servicemonteur ook storingen moeten oplossen, veelal op locatie bij klanten. Tevens kan het voorkomen dat je telefonische support biedt aan klanten bij eventuele problemen. Op zo’n moment geef je instructies over de machines. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je als servicemonteur een training moet geven aan de klant over de machine, zodat de werkwijze van de machine volledig in kaart wordt gebracht. Het is dus belangrijk dat je als servicemonteur communicatief vaardig bent. Als je gaat werken als servicemonteur kom je namelijk met veel verschillende mensen in contact. Daarnaast is het belangrijk dat je als servicemonteur oplossingsgericht bent, zodat je oplossingen kunt aandragen ter verbetering van de machines en installaties.


Wat doet een servicemonteur?

Het repareren en onderhouden van machines en installaties van klanten zijn belangrijke verantwoordelijkheden voor een servicemonteur. Een servicemonteur werkt veelal op locatie bij klanten.

Jouw achtergrond, wensen en opleiding hebben invloed op de werkzaamheden die je als servicemonteur zal gaan uitvoeren. Via Techsharks kun je gaan werken als servicemonteur in diverse industrieën, maar kun je ook binnen één functie bezig zijn voor verschillende sectoren. Zo kun je de ene keer een verpakkingsmachine aan het samenstellen zijn en de andere keer werk je aan een machine voor de visserij. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je een machine assembleert voor de voedingsmiddelenindustrie. Je kunt je voorstellen dat de werkzaamheden dus variëren, maar kort samengevat zal een servicemonteur vaak het volgende zeker doen:

 • Inbedrijfstellen van nieuwe machines en installaties;
 • Verrichten van onderhoud en reparaties aan machines;
 • De staat van de machines regelmatig controleren;
 • Storingen verhelpen en voorgoed elimineren;
 • Adviserende rol innemen richting klanten en regelmatig contact hebben met de klant (verbetervoorstellen, training etc.);
 • Werken op locatie bij klanten (nationaal of internationaal);
 • Tijdig materialen bijbestellen indien nodig.


Bij de meeste servicemonteur vacatures wordt ook als vereiste gesteld dat je tekeningen kunt aflezen, dat je affiniteit hebt met productieprocessen en kennis hebt van onderhoudstechnieken. Als servicemonteur kun je zowel in ploegendienst als dagdienst aan de slag. Als je gaat werken als servicemonteur bij Techsharks ga je hoogstwaarschijnlijk werken dagdienst. Zie jij dit wel zitten? Bekijk dan snel op onze website de vacatures servicemonteur.


SERVICEMONTEUR salaris

WAT VERDIENT EEN servicemonteur?

Als aan de slag gaat als servicemonteur is het niet onbelangrijk om te weten wat het salaris van een servicemonteur is. De salarisrange van een servicemonteur ligt tussen de €2.000,- en €3.500,- bruto per maand.. De mate van ervaring en jouw opleiding hebben vanzelfsprekend invloed op jouw salaris. Hoe meer ervaren je bent, hoe hoger jouw salaris. Logisch toch? Maar ook voor junior servicemonteurs zijn er voldoende kansen om steeds een stap omhoog te zetten. Als je als servicemonteur veel internationaal werkzaam bent, kan dit ook een positief effect hebben op jouw salaris. Op onze website wordt bij (bijna) alle servicemonteur vacatures een salarisindicatie weergegeven.

SERVICEMONTEUR worden

Welke opleiding moet je gevolgd hebben om servicemonteur te worden in onze oceaan? Er bestaan diverse opleidingen voor servicemonteur. Zo kun je bijvoorbeeld de opleiding Field service Engineer (NL / INT) / Servicemonteur volgen. Of je kunt een MBO-opleiding niveau 3 of 4 volgen in de richting:

 • Mechatronica
 • Werktuigbouwkunde
 • Elektrotechniek
 • Industriële automatisering
 • Vliegtuigtechniek
 • Landbouwmechanisatie
 • Auto- bedrijfswagentechniek
 • Scheepswerktuigkunde

Heb jij de opleiding tot servicemonteur afgerond en heb je zin in een nieuw avontuur? Bekijk dan snel op onze website ons ruime aanbod van servicemonteur vacatures. Mocht je momenteel machinebouwer zijn en ambities hebben om servicemonteur te worden, neem dan ook gerust contact met ons op.
servicemonteur vacatures