NEEM EEN DUIK IN ONZE OCEAAN

Techsharks is een hechte en unieke club. We willen graag dat jij je direct thuis voelt en dat je jezelf kan zijn. Onze cultuur vormt de basis voor onze teams. We vinden het belangrijk dat iedereen begrijpt waarom we dingen doen. Onze cultuur wordt onderdeel van jouw DNA. Je bent een echte shark als het uitdragen van onze kernwaarden en -kwaliteiten jou geen enkele moeite kost.

Kernwaarden

Ons DNA

Wij sharks bezitten een bepaald DNA en bij Techsharks noemen we dat onze kernwaarden en daar zijn we trots op. Maar wat maakt ons dan zo speciaal, waarin onderscheiden we ons van de rest? Wij sharks zijn highly adaptive, extremely effective & always hungry for more. Dat klinkt al super, maar wat we daar precies onder verstaan zullen we hieronder toelichten:

HIGHLY ADAPTIVE

EXTREMELY EFFECTIVE

ALWAYS HUNGRY FOR MORE

HIGHLY ADAPTIVE

Het vermogen je aan te kunnen passen. Altijd. Het zijn in het leven niet de sterksten of de slimsten die altijd winnen. Zij die zich het beste ontwikkelen en het snelst kunnen aanpassen aan verandering zijn uiteindelijk de echte winnaars. Daarom domineren haaien nog steeds de oceanen, terwijl van dinosaurussen hooguit nog eens een stapel botjes teruggevonden wordt. In een wereld die sneller verandert dan ooit zijn we op zoek naar winnaars. Mensen bij wie verandering en variatie het beste naar boven brengt. En de versteende dino’s? Die mogen bij onze concurrenten blijven.

UITDAGEN

UITDAGEN

Met uitdagen bedoelen we dat jij als ambitieuze shark altijd het beste uit jezelf en de ander wilt halen. Hierbij moet je niet alleen sterk zijn, maar vooral ook slim en alert. Dat de haai nog steeds bestaat, is niet alleen omdat het een sterk beest is, maar vooral omdat hij zichzelf voortdurend weet aan te passen aan nieuwe situaties en omgevingen. Dat kun jij ook! In je dagelijkse praktijk betekent dit datje jezelf en je collega’s scherp houdt door de juiste vragen te stellen, door de lat net iets hoger te leggen dan je eigen comfortzone, door elkaar te confronteren en elkaar een spiegel voor te houden. Dit kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen, maar als sharks doen we dit altijd op basis van wederkerigheid. Verwar zo’n confrontatie dan ook nooit met een conflict, alles bij Techsharks is gebaseerd op wederzijds begrip en respect.

ONTWIKKELEN

ONTWIKKELEN

Wij zien ontwikkelen als hét middel om relevant te blijven. Het is dan ook geen keuze, het is verweven in onze ‘way of life’. We zijn ervan overtuigd dat je gelukkiger wordt als je jezelf kunt blijven ontwikkelen en daarbij zien wij het als een noodzakelijk kwaad om in de toekomst effectief te kunnen zijn. Dit kan niet alleen door een opleiding, een cursus of workshop te volgen, het zit ook in een kritische houding, in resultaatgerichtheid en iets doen met de ideeën die je hebt. Signaleer jij iets dat volgens jou beter zou kunnen? Maak hier dan zelf werk van! Je eerlijkheid en oprechtheid worden bij Techsharks echt gewaardeerd. Op deze manier ontwikkel je namelijk niet alleen jezelf, maar ook je omgeving.Aan de andere kant betekent dit ook dat we onszelf de ruimte moeten geven om fouten te maken. Wie niet waagt, wie niet wint. Ook dat hoort bij ontwikkelen!

ERTOE DOEN

ERTOE DOEN

Deze kernkwaliteit hebben we erg hoog in het vaandel staan omdat we onze mensen centraal stellen. Als je met een gezonde dosis trotsen zelfvertrouwen handelt vanuit de overtuiging dat jouw individuele werkzaamheden van toegevoegde waarde zijn, ga je er echt toe doen voor je opdrachtgevers en voor Techsharks zelf. Naar elkaar luisteren, met anderen meedenken en je mening durven te geven behoren ook tot deze kernkwaliteit. Naast onze drie kernkwaliteiten zijn er nog enkele eigenschappen die we graag terugzien bij onze sharks, die logischerwijs in het verlengde liggen van deze kernkwaliteiten. Zo vinden we het belangrijk dat je als shark integer bent, dat je flexibelen communicatief bent en dat je pro-actief meedenkt omdat je je betrokken voelt.

Kernkwaliteiten

Kernkwaliteiten

We vinden het belangrijk dat iedereen binnen de organisatie gelooft in dezelfde kernwaarden en kernkwaliteiten en die ook uitdraagt. Er zijn genoeg aquariumvissen, maar wij zijn special breeds; we houden van een uitdaging, we willen ons blijven ontwikkelen en er altijd toe doen. Precies dat is wat ons verbindt met elkaar en wij zijn ervan overtuigd dat we daarom de markt van morgen zullen overleven. Omdat we veel waarde hechten aan onze kernkwaliteiten (uitdagen, ontwikkelen, ertoe doen) bij alles wat we doen, lichten we ze graag nog even afzonderlijk toe:

Q-MEETING TEAM ROTTERDAM

1 / 5

THE AMBOSSADOR

Techneuten kennen goede techneuten. Daarom geloven wij in ons referralprogramma THE AMBOSSADOR. Tot 2023 hebben wij veel succes behaald met ons vorige programma, genaamd The Hunt, waarbij we maar liefst 21% van al onze hires wisten te realiseren via dit referral programma. 

Omdat we always hungry for more zijn en denken hier nog meer uit te kunnen halen hebben we ons programma een upgrade gegeven. Zo hebben we THE AMBOSSADOR gelanceerd. Een tool waarmee onze sharks op een simpele manier social media berichten kunnen delen en referrals kunnen aandragen. Zo kunnen ze punten scoren en deze inwisselen voor toffe cadeaus, zoals een Efteling ticket, Netflix abonnement, Airpods of €1.000 bruto.

Goed werkgever­schap en werkgeluk

GREAT PLACE TO WORK

Bij Techsharks is goed werkgeverschap en werkvreugde geen doel maar een must. Alles (omgeving, sfeer, faciliteiten en inhoud) is erop gericht dat alle sharks met plezier en enthousiasme kunnen bijdragen aan de realisatie van de organisatiedoelstellingen. Dus duik je in onze oceaan, dan ben je ervan verzekerd dat er aandacht wordt besteed aan jouw werkgeluk. Naast goede basisvoorwaarden (salaris, pensioen) zorgen wij ervoor dat:

  • we investeren in jouw ontwikkeling

  • we kijken naar wie je bent en wat je kunt

  • we je erkennen en waarderen

  • we jou in een veilige en gezonde werkomgeving laten werken

  • we jou financieel gezond en vitaal houden