procesindustrie

Lig jij ook wakker van een te hoog storingspercentage, het niet behalen van je productierendement, het moeten opschalen met lijnen, ploegen en niet weten hoe? Moet het niveau van jouw productie en maintenance organisatie omhoog i.v.m. toenemende eisen aan jullie product en zoek je hier een oplossing voor?

FLEXIBELE SCHIL

EEN WENDBARE ORGANISATIE?

Binnen een bedrijf is de personele bezetting opgebouwd uit meerdere schillen. De middelste kern betreft de vaste kern, in deze schil zitten de medewerkers die in dienst zijn (bepaalde en onbepaalde tijd) bij jouw organisatie. Om deze kern zit een tweetal flexibele schillen. De buitenste flexibele schil bevat met name uitzendkrachten, die gericht zijn op capaciteitsinzet. Het niveau van de mensen in deze schil is over het algemeen niet gelijk aan het niveau van de eigen medewerkers.

Kwalitatieve flexibele schil voor de lange termijn

Techsharks opereert binnen de kwalitatieve flexibele schil gericht op langetermijnoplossingen.Wij dragen bij aan de groeiambities van diverse business partners. Wij voorzien in hogere personeelsvolumes en langdurige samenwerkingen. Hierbij leveren we operators en monteurs die zich voor langere periodes aan onze business partners verbinden. Hierdoor spelen we een essentiële rol in het ondersteunen van groei en het realiseren van strategische doelen.

ONZE NIEUWSTE BLOGS

Kom alles te weten over de laatste ontwikkelingen en trends binnen de procesindustrie. We geven onze business partners graag het podium om hún unieke verhaal te vertellen. Daarnaast lees je hier tal van interviews over wat er speelt binnen onze industrie.

Ga naar alle blogs
‘Techniek naar de lijn’: ontwikkelen van mensen in een continu lerende omgeving is de sleutel tot succes
Businesspartners
Hoe Techsharks zowel sharks als businesspartners helpt te groeien
Businesspartners
Impact maken in Azië: hoe gaat het nu met Paul Ceelen?
Branche-informatie & trends

WAAROM IN ZEE MET TECHSHARKS?

EVALUATIES

EVALUATIES

Onze sharks helpen jouw organisatie bij het verwezenlijken van de groeiambities. Daarbij voeren we geregeld samen evaluatiegesprekken waarin we elkaar van feedback voorzien.  Hierin bespreken we bijvoorbeeld ook eventuele verbeterpunten ten behoeve van de procesoptimalisatie binnen jullie organisatie.

ONZE KWALITATIEVE SHARKS

ONZE KWALITATIEVE SHARKS

Op de eerste plaats vanwege onze kwalitatieve sharks. Wij hebben ruim driehonderd technische vakspecialisten in dienst die op korte termijn beschikbaar zijn en waarvan de inzet snel mogelijk is. Door het niveau van onze medewerkers (op mbo 3 of 4 niveau of in opleiding naar niveau 3) zijn ze in staat snel waarde toe te voegen.

THOUGHT LEADER

THOUGHT LEADER

Techsharks is thought leader binnen het speelveld van arbeid en techniek. Ook via deze weg leveren we graag toegevoegde waarde op bijvoorbeeld deze onderwerpen:

  • Hoe richt ik mijn recruitment apparaat in voor vaste medewerkers?

  • Hoe realiseer ik een lager ziekteverzuim binnen mijn organisatie?

  • We hebben een database met heel veel techneuten die niet voldoen aan de Techsharks standaard, maar wel degelijk goede potentiële medewerkers zijn voor onze klanten.

  • Innovatieve inzet van mensen als oplossing voor schaarste.

  • Tevens beschikken wij over een zeer ruim netwerk en zoeken hier geregeld de verbinding met elkaar; ronde tafels, kennis events, klankbordgroepen, etc.

VERHALEN UIT DE INDUSTRIE

ONZE PARTNERS

Met trots delen we graag een aantal van onze succesvolle samenwerkingen met onze business partners. Hoe ervaren zij de samenwerking, wat hebben we van elkaar geleerd en hoe zien we de toekomst (samen)?

CHRISTIAN VAN VESSEM - profile photo

CHRISTIAN VAN VESSEM

Commercieel Directeur Procesindustrie

Vanuit de gedachte dat Human "Tech" Capital dagelijks het verschil maakt binnen proces technische bedrijven ga ik graag in gesprek met (potentiële) opdrachtgevers. Ieder bedrijf heeft een eigen verhaal, en vraagt om een maatwerkoplossing voor de uitdagingen die men heeft.

bart

Bart Hurkens

Operationeel Directeur Procesindustrie

Hoe kom ik aan technici die bij mij in dienst willen én hoe zet ik slim een kwalitatieve flexschil in? Doelen verwezenlijken in de wereld van techniek met een steeds krapper wordende arbeidsmarkt; bij Techsharks is dit dagelijks hét onderwerp van gesprek. Praat jij mee?